ME OLEMME VIA GROUP


TERO J. KAUPPINEN

Founder & CEO
tero.kauppinen@viagroup.fi
+358 (0)400 670 100

Tero J. Kauppinen on nimetty suurten pörssiyhtiöiden toimesta kahden eniten suomalaiseen johtamiseen vaikuttaneeksi gurun joukkoon (Talouselämä 3/2011).

Tero J. Kauppinen on toiminut kolme vuosikymmentä kansainvälisenä liikkeenjohdon konsulttina. Hänen erikoisosaamistaan ovat visioiden ja strategioiden muodostaminen, strategiset muutosprosessit, organisaatiorakenteiden ja johtamisjärjestelmien luominen, asiakaspinnan hallinta sekä johtamisen kehittäminen.

Hän on kehittänyt VIA, Vision Into Action -johtamismallin, joka on samalla johtamisen viitekehys, prosessi ja työkalu, joka auttaa johtajia ja esimiehiä luomaan uuden tulevaisuuden – sekä johtamaan liiketoimintansa nykytilanteesta sinne. Hän on kirjoittanut lukuisia johtamista käsitteleviä artikkeleita sekä suunnittelut useita kansainvälisesti toteutettuja kehitysohjelmia. Hän on kirjoittanut lukuisia kirjoja johtamisesta, mm. Ihmisosaaja onnistuu (Otava, 1998), Visiosta tuloksiin (3. painos 1999, Otava), Navigoiva johtaminen (2. painos Otava, 2001) ja Arvojohtaminen (2002), Johtamisen johtaminen (2006), Johtamisen PELIKIRJA (2013), Johtamispelin VOITTAMINEN (2014).

Tero J. Kauppinen on kysytty luennoitsija johtamisalan konferensseissa sekä johtamisen kouluttajana. Hänen konsulttiasiakkaisiinsa ovat kuuluneet mm. Akava, Elenia, Halton, TeliaSonera Finland, Lääketeollisuus, Unilever, ProAgria, Säästöpankki Optia, PVO ja TVO. 90-luvulla hän toimi konsulttiyhtiön vetäjänä viisi vuotta USA:ssa. Siellä hänen tiiminsä asiakkaita olivat mm. Budget, Bank of Boston, Hill’s, Johnson & Johnson, Northern Telecom, Northtrop, Tellabs, Texaco/Star Enterprise, Motorola ja Valmet.

Hän on perustanut Leadership Academyn (1988), jossa toimii useita pitkiä johdon kehitysohjelmia mm. toimitusjohdolle tarkoitettu VIA Senior Leadership in Action -kehitysohjelma, joka toteutetaan yhdessä Harvard Business Schoolin ja IMD:n professorien kanssa. Vuonna 1976 hän perusti Yritysvalmennuksen, joka toimii edelleen osana VIA Groupia, joka on kasvanut yhdeksi Suomen merkittävimmistä johtamisalan konsultointi- ja kehitysyrityksistä. Hän edelleen johtaa yritystä sen toimitusjohtajana.

Tero J. Kauppinen on valmistunut Helsingin Yliopistosta 1973 (VTM) ja on lisäksi suorittanut tutkinnon California American Universityssä vuonna 1988 (M.Sc. in Management), sekä useita pitkiä johtamisen kehitysohjelmia. Lisäksi hän ollut osanottajana, puhujana ja organisoijana kymmenissä kansainvälisissä konferensseissa. Hän on mm. ylimmälle johdolle tarkoitetun konferenssin Leaders’ Forumin organisaattori. Hän on Ph.D. in Applied Behaviour Science (Hon.) 1988 ja hän on mukana useissa Kuka kukin on -teoksissa sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.