ME OLEMME VIA GROUP


ANTTI LATVA-RASKU

vanhempi konsultti
antti.latva-rasku@viagroup.fi
+358 (0)400 342 039

Antti Latva-Rasku on kokenut liikkeenjohtaja, jonka mielenkiinnon kohteena on aina ollut johtaminen ja sen kehittäminen. Johdon konsulttina hän haluaa antaa kokemuksensa ja osaamisensa asiakkaiden käyttöön.

Työkokemus ja osaaminen

  • Palvelualan yrityksen Faba Jalostus osk:n toimitusjohtajana (2006-2009) hän vei läpi merkittävän usean yrityksen fuusion kotimaassa ja samanaikaisesti tuotantotoimintoihin liittyvän liiketoimintasiirron tanskalais-ruotsalaisyhtiön kanssa. Fuusiovaiheen yli hän toimi pohjoismaisen VikingGenetics f.m.b.a varatoimitusjohtajana. 2010-2023 hän toimi fuusioituneiden yhtiöistä muodostuneen Faba osk toimitusjohtajana. Toimitusjohtajana hän on toteuttanut menestyksekkäästi yrityksen vahvaa transformaatiota, johtamisen- ja toiminnan kehittämistä sekä isoa kulttuurimuutosta. Lisäksi hän on toteuttanut yritysostoja ja niiden integraatioita. Strategioiden luomisesta hänellä on vankka kokemus toimitusjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Digitaalinen transformaatio ja verkostoyritysten johtaminen on ollut keskeinen osa toimintaa. Innostus johtamisen kehittämiseen ja konsultointiin kasvoi isojen muutoshankkeiden myötä.
  • Latva-Raskulla on mittava hallituskokemus muun muassa ICT (Mtech Digital Solution), talouspalvelualan (ProEventus), kiinteistö, start Up (Bisnes+ alustayhtiö) ja pohjoismaisten yhtiöiden hallituksista (NAV ja VikingGenetics). Hän on toiminut myös Palta ry (Palvelualan työnantajat) hallituksessa ja työvaliokunnassa. Lisäksi hänellä on kokemusta Advisory Board työskentelystä, pohjoismaisella ja eurooppalaisella tasolla (Ranska ja Saksa). Myös säätiöiden työskentelyn johtaminen on hänelle tuttua.
  • Aikaisemmin ennen toimitusjohtajauraa hän on johtanut tuoteryhmiä, markkinointia, myyntiä ja liiketoiminnan kehittämisestä prosessiteollisuudessa Suomen Rehu Oy:ssä, liittyen kotieläinten ruokintaan. Taustayrityksiä ovat olleet Cultor Oyj, Avena ja Lännen Tehtaat. Hän on ollut rakentamassa menestyksekkäästi erilaisia organisaatiomalleja, menestynyt tulosyksiköiden ja myynnin ja markkinoinnin johtamisessa sekä isojen muutoshankkeiden luomisessa ja läpiviennissä. Hänellä on vankka kokemus verkottumisesta arvoa luovaan ketjuun. Strategiaprosessien vetämisestä hänellä on pitkäaikainen kokemus.  Mielenkiintoinen työvaihe oli startup, jossa rakennettiin Euroopan laajuista jälleenmyyntiverkostoa rehunlisäaineelle ja kehitettiin Baltian ja Venäjän vientiä.

Koulutus

  • Uumajan yliopisto 1980-82, liiketaloustiede, MMM
  • Helsingin Yliopisto, 1988, pääaineena markkinointi
  • London Business School 2014, Executive Program
  • Useita johtamisvalmennuksia, mm. VIA-Group SLA 2022 ja Cultorin valmennusohjelma kokonaisuus.

OTA MINUUN YHTEYTTÄ