ME OLEMME VIA GROUP


HANNELE PIISPANEN

Vanhempi konsultti
hannele.piispanen@viagroup.fi
+358 (0)500 214 563

Hannele Piispanen on toiminut kolmekymmentä vuotta konsulttina VIA Groupissa. Hän toimii seniorikonsulttina erikoistumisalueenaan yritysten ja organisaatioiden strategian kehittäminen ja sen käytäntöön vienti.

Painopisteenä strategian kehittämisessä ja sen johdettavaksi tekemisessä on toimintaympäristön muutosvoima-analyysien, visiotavoitteiden ja strategiavalintojen luominen, strategisen tausta-aineiston tuottaminen, liiketoimintamallien ja strategiasta johdettujen mittareiden luominen sekä suorituskyvyn johtaminen roolinmukaisine tuloskorttiohjauksineen. Lisäksi hän panostaa organisaatioiden muutosvalmennuksien sekä johdon leadership-taitojen kehittämiseen. Hän on toiminut myös Leadership Academyn kehitysohjelman VIA Leadership in Action (LA) ohjelmajohtajana.

Toimialatuntemusta on kertynyt tukkukaupan, konepaja- ja kaivosteollisuuden, hotelli-, ravintola- ja kosmetiikkatoimialan sekä keraamisen laattateollisuuden ja graafisen teollisuuden kehittämisprojekteissa.  Lisäksi toimialatuntemusta on kertynyt eri liittojen strategiatyön ja sen käytäntöön viennin toteutuksesta.

Hannele Piispanen on suorittanut loppututkinnot Century Universityssa New Mexicossa 1995 (MBA) ja Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulussa 1977 (BBA), eMBA in Consulting -tutkinto valmistui vuonna 2009 professori Asko Miettisen (Tampereen teknillinen yliopisto) johdolla. Hän on osallistunut sekä Leadership in Action että Senior Leadership in Action -kehitysohjelmaan, jotka toteutetaan yhdessä Harvard Business Schoolin ja IMD:n kanssa. Hän osallistuu parhaillaan Master Value Coach -kehittämisohjelmaan, joka toteutetaan yhteistyössä yhdysvaltalaisen CEO Worksin kanssa.

Referenssejä: Teknologiateollisuus ry:n jäsenyrityksistä toimitusjohtaja Tuomas Pere, Pintos Oy, hallituksen puheenjohtaja Antti Zitting Sacotec-Yhtiöt, toimitusjohtaja Jussi Aro, Purso Oy, hallituksen puheenjohtaja Raimo Kivioja, Nakkila Group, toimitusjohtaja Kari Sorjonen, Tasowheel Group Oy, toimitusjohtaja Tapio Manner, Mannerin Konepaja Oy. Suuremmista yrityksistä johtaja Christian Rönnholm, Wärtsilä Finland Oy, johtaja Elina Pyykkö Sandvik Mining and Construction Oy sekä liiketoimintajohtaja Jarkko Kohtala, Elenia Oy. Lisäksi toimitusjohtaja Ari Tammivaara sekä miesten koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann, Suomen Koripalloliitto ry.

 

OTA MINUUN YHTEYTTÄ