VIA Group sai valtakunnallista tunnustusta – kunniamaininta Vattenfall-projektista

Liikkeenjohdon konsultit ry:n järjestämässä konsultointiprojektien ”Oscar-kisassa”, jossa esiteltiin vuoden 2005 Menestystarinat Finlandia –talolla 17.10.2005, VIA Groupin tekemä kehitysprosessi sai kunniamaininnan Innovaatio-sarjassa.

Projektilla saavutettiin Vattenfall Suomi Oy:n toimitusjohtaja Lauri Virkkusen mukaan ”merkittäviä tuloksia”.

Menestystarinat 2005 on konferenssi, jossa konsultti ja asiakas yhdessä esittelevät konsultointiprojektin, sen toteutuksen ja tulokset. Tänä vuonna VIA Groupin projekti koski Vattenfallin projektia, jossa kuudesta ostetusta energiayhtiöstä luotiin yksi yhtenäinen Vattenfall Suomi.

Projekti käsitti strategian muodostuksen ja sen käytäntöönviennin, jossa sovellettiin useita innovatiivisia menetelmiä ja työkaluja.

– Esimerkkinä voidaan mainita lisäarvoa luova liiketoimintamalli, Value Driving Score Card, jolla strategiassa määritelty lisäarvo tehtiin läpinäkyväksi, mitattavaksi ja selkeästi yhdellä sivulla kommunikoitavaksi, kertoo projektia johtanut Tero J. Kauppinen VIA Groupista.

– Vattenfall oli ensimmäinen suomalainen yritys, jossa toteutettiin myös tuloskortin toista sukupolvea edustava lisäarvoa luova tuloskortti, jatkaa Kauppinen

– Tulokset olivat merkittäviä. Pääoman tuotto kasvoi projektin aikana 191 %, kannattavuus 100 % ja yksikkökustannukset pienenivät -17 %. Tulokset ovat siinä mielessä aitoja, että niissä eivät ole mukana sähkön hinnan heilahtelut, kertoo toimitusjohtaja Lauri Virkkunen.