Mitä Fakta kirjoittaa G-tekijästä?

Fakta 1/2011 kirjoittaa G-tekijästä. Se saa johtamisen toimimaan.

27.1.2011 ilmestyneessä Fakta-lehdessä oli aukeaman pituinen juttu otsikolla ”G-voima syntyy kokonaisuudesta”. Juttu kertoo G-tekijän syntytarinan – sen miten 230 suomalaisen johtajan haastattelututkimus ja 373 johtamistutkimuksen yhteenveto ja analyysi loi uudenlaiset puitteet johtamisajattelulle.

Avauskappale toimi hyvänä yhteenvetona jutulle: ”Johtamisen G-voima on kuin maan vetovoima. Se toimii, uskoo siihen tai ei”, väittää Tero J. Kauppinen. Hän on viime aikoina katsonut maailmaa johtajien silmillä, mutta tutkijan ottein. Näin hän löysi G-faktorin, joukon tekijöitä, jotka selittävät noin puolet johtamisen vaikuttavuudesta…”Ongelma ei ole strategian tekeminen, vaan käytäntöön vienti, eli johtaminen.”

Juttu vetää yhteen G-voiman seitsemän osaa ja johtajan roolin näiden osien yhteensovittamisessa. Se peräänkuuluttaa johtoryhmän roolia G-tekijän jalostamisessa G-voimaksi. ”Ylin johto ei ole Tero Kauppisen mukaan oivaltanut keskeistä rooliaan eli johtamisen johtamista.” Johdon täytyy ymmärtää lisäarvon luomisen kausaliteetti juuri heidän yrityksessä ja sen millainen ohjausjärjestelmä tukee tätä arvonluontia.

1/2011 jutun kirjoitti Marjatta Jabe ja kuvasi Martti Leppä