Kauppinen nimettiin guruksi

Tero J. Kauppinen kuuluu suurten pörssiyritysten edustajien mukaan kahden eniten suomalaiseen johtamiseen vaikuttaneen kotimaisen gurun joukkoon (Talouselämä 3/2011).

Talouselämän 28.1.2011 ilmestyneessä Koulutuksen teemanumerossa oli kysytty suurimpien suomalaisten pörssiyhtiöiden johtajilta, ketkä suomalaiset kouluttajat ovat eniten vaikuttaneet suomalaiseen johtamiseen. Tero Kauppinen oli filosofi Esa Saarisen ohella suosituimpana esille noussut nimi. ”Lähes jokainen suomalainen johtaja on joskus kuunnellut näitä miehiä.” jutussa kerrottiin

”Kauppinen päivittää johtamisopit” otsikoidun jutun alussa kerrotaan, että on aika heittää pois vanhat johtamisopit. Balanced Scorecard ja kehityskeskustelut johtamistyökaluina tulisi päivittää. Tämän päivän johtamisympäristö on entistä dynaamisempi ja täynnä erilaisuuksia. Siinä korostuvat vuorovaikutustaidot ja kyky kehittyä johtajana.

”’Johtaja johtaa elämää ja elämä on poikkitieteellistä.’ kertoo Kauppinen. Kun johtamista alettiin tutkia poikkitieteellisesti, löytyi G-tekijä joka selittää 43–65 % johtamisen vaikuttavuudesta. ’G jää aikomuksen ja toteutuksen välimaastoon. Se toimii kuin vipuvarsi: laittamalla G-faktori kuntoon, vaikuttaa moneen muuhun johtamisen kohtaan.’ G-tekijän löydyttyä koulutusguru Kauppinen esikuntineen loi valmennuksen nimeltä G Leader.”

Klikkaa tästä Talouselämä-jutun online esittelyyn >>

3/2011 jutun kirjoitti Tiina Torppa ja kuvasi Sanna Liimatainen