Päivitys uudistaa VIA Leadership Academyn ohjelmat

Kevään aikana alkavat Leadership Academyn ohjelmat käynnistyvät uudistettuina. Suuren suomalaisen johtamistutkimuksen tulokset ja uusimmat innovaatiot on integroitu pitkiin kehitysohjelmiin.

– VIA Leadership Academy tarjoaa organisaatioille jopa maailman luokassa ainutlaatuisen eri organisaatiotasoille soveltuvat kehityskokonaisuuden. Jokaisen johtamisen kehittäjän tulisi tuntea ne, sanoo varatoimitusjohtaja Reijo Kaikkonen VIA Groupista.

– Ohjelmat ovat entistä diagnostisempia. Ne räätälöityvät osallistujan tarpeiden mukaan henkilökohtaiseksi kehityskokemukseksi.

– Uuden oppiminen kytkeytyy diagnostiikan ja työkalujen kautta osallistujan vastuualueen todellisen haasteiden ratkaisemiseksi. Pitkissä ohjelmissa osallistuja saa lisäksi henkilökohtaisen coachin ohjelman ajaksi.

– Viidestä polusta kootaan ainutlaatuinen johtamisen valtatie, kuvaa varatoimitusjohtaja Reijo Kaikkonen VIA Groupista.

VIA Leadership Academyssä on erilliset ohjelmat ylimmälle johdolle, johtoryhmille ja keskijohdolle sekä ensimmäiselle esimiesportaalle, joka soveltuu myös asiantuntijatehtävissä toimiville vaikuttajille. Lisäksi julkishallinnolle on oma ohjelmansa.

– Niissä kaikissa on samat käsitteet, joten organisaation eri tasoille saadaan yhteinen kieli. Sisältö ja konteksti ovat erilaisia, kuvaa Kaikkonen samankaltaisuutta ja erilaisuutta.


Viisi kehityspolkua – yksi valtatie

Uuden oppimispolku on VIA Leadership Academyssa erilainen. Ohjelmissa on maailmanluokan professoreita Harvardista, MIT:stä ja Stanfordista – Suomen jaksoilla kustannustehokkaasti videon välityksellä ja kansainvälisillä jaksoilla livenä.

Soveltamista tuetaan vankalla ainutlaatuisella diagnostiikalla. Johtopäätöksiin ja toteutukseen päästään hyödyntämällä kansainvälisesti toimintatestattuja työkaluja ja keväällä valmistuvaa VIA Leadia – integroitua johtamisen ohjelmistoa.

Uutta on myös se, että jokainen osallistuja saa henkilökohtaisen coachin, eräänlaisen johtamisen personal trainerin.

Kaikki viisi kehityspolkua – uuden tiedon ja taidon polku, työkalupolku, oman vastuualueen kehittämispolku, diagnostiikan polku sekä henkilökohtaisen valmentajan polku – ovat yhteen nivottu ja synkronoitu johtamisen valtatie, VIAway, joka johtaa ylivoimaa luovaan johtamiseen.