VIA Groupin tulos Talouselämän listalla on yhtiön historian paras

”Parhaat ylimmän johdon kouluttajat” – sija 2.
”Parhaat esimiesten kouluttajat” – sija 4.

Viime viikon Talouselämässä (27/2010) julkistettiin mielikuvatutkimuksen tulokset, joissa HR- ja koulutusjohto arvioi johdon kouluttajia. VIA Group arvostettiin ylimmän johdon kehittäjänä markkinoiden toiseksi parhaaksi ja esimiesten kouluttajana neljänneksi parhaaksi.

– Yhtiön monivuotinen voimakas kehityspanostus alkaa näkyä myös ulospäin. Olemme tehneet monia innovaatioita, joiden toimivuus on testattu kansainvälisessä ympäristössä ja kilpailussa. Missionamme on tehdä asiakkaan organisaation johtamisesta kilpailukykyä luova tekijä. Se on mahdollista vain, jos johtaminen on parempaa kuin kilpailijoilla. Erinomaisuus ei synny tavanomaisilla ratkaisuilla, kiteyttää yhtiön toimitusjohtaja Tero J. Kauppinen.

VIA Groupin tarjooma on ainutlaatuinen. Täysin integroitu johtamisen käsitteistö ja työkalut mahdollistavat koko esimieskunnan ja johtamisen kehittämisen kaikilla tasoilla.

– Olemme panostaneet koulutuksen vaikuttavuuteen. Sen vuoksi pitkistä ohjelmista on tullut konsultatiivisia kehityshankkeita, joissa diagnostiikka ja työkalut räätälöivät oppimiskokemuksen, ja henkilökohtainen sparraus varmistaa lopputuloksen. Se on mahdollista vain valmennustalolle, jolla on pitkälle viety konsultointiosaaminen, kuvaa konsulttijohtaja Kari Ålander VIA Groupin synergiaetuja.

– Lähestymistapamme vaatii kouluttajalta, konsultilta ja valmentajalta sekä liikkeenjohdollista näkemystä, konsultin osaamista että kouluttajan ohjaustaitoja. Sen vuoksi jokainen VIA:n konsultti käy kolmivuotisen räätälöidyn eMBA in Consulting -ohjelman riippumatta aikaisempien tutkintojen määrästä, jatkaa Ålander, joka vastaa konsulttien osaamisesta.

– Ainutlaatuista VIA Groupin johtamisen kehittämisessä pitkissä kehitysohjelmissa on, että osallistuja saa käyttöönsä innovatiivisen ja kokonaisvaltaisen johtamisen työpöydän VIA Leadin, joka tuo osallistujan käyttöön kaikki johtamisessa tarvittavat suunnittelu- ja johtamistyökalut sekä tekee johtamisesta läpinäkyvän. VIA Leadin avulla pystymme palvelemaan asiakkaitamme 24/7. Tätä ei muilla ole tarjottavana, kertoo Service-liiketoiminnasta vastuussa oleva varatoimitusjohtaja Reijo Kaikkonen.

– Asiakkaat arvostavat sitä, että VIA Groupilla on hallussaan viimeinen tieto ja osaaminen, koska yhteytemme johtaviin liikkeenjohdon instituutteihin ovat erityisen läheiset. Käytämme jatkuvasti Harvardin, IMD:n, Imperial Collegen, Berkelyn kaltaisten yliopistojen professoreja ohjelmissamme. Tiedämme missä tutkimuksessa mennään ja teemme myös itse väitöskirjatasoista tutkimusta jatkuvasti, kuvaa laadun perusteita vanhempi konsultti Maija Isotalo, joka johtaa myös VIA Groupin asiakkuusprosessia.

Ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihdon kasvu oli merkittävä palaute palvelujemme laadusta. Asiakkaamme ostivat lähes kaksi kertaa enemmän palvelujamme edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Saimme Talouselämän tutkimuksessa myös risuja liiallisesta teoreettisuudesta.

– Vanhat sotilaat pitävät arpia kunniamerkkinään. Ymmärrän, että tutkimustoimintamme ja mittaukset näkyvät mielikuvan tasolla teoreettisuutena. Palvelujamme käyttävät tietävät käytännöllisen pyrkimyksemme mitattaviin tuloksiin. Pelkkä ”feel good” -lähestyminen kestää vaikutukseltaan suurin piirtein yhtä kauan kuin suihkussa käynti kesähelteellä.

– Tuloksellisuuden vuoksi kannamme teoreettisuuden arvet kunniamainintana ja palautteena, joka velvoittaa yhä helpommin, oivaltavammin ja nopeammin omaksuttaviin innovatiivisiin ratkaisuihin, lopettaa Kauppinen.

VIA Group ja sen koko henkilöstö kiittää palautteesta, joka kannustaa vielä parempaan!