HR in Action innosti VIA Groupin HR Summitissa helmikuussa

Iso joukko johtajia, esimiehiä ja HR-päättäjiä kokoontui kutsuvierastilaisuuteemme 1.2.2017 Hotelli Scandic Parkiin Helsinkiin kuulemaan tärkeää asiaa johtamisesta ja henkilöstötyöstä sekä verkostoitumaan.

Tilaisuuden pääpuhujana oli CHRO Abbe Luersman globaalista vähittäiskauppajätti Ahold Delhaizesta Hollannista. Ahold Delhaizessa työskentelee 375 000 ihmistä, jotka tekevät 63 miljardin euron liikevaihdon. Abbe johtaa Ahold Delhaizen henkilöstötoimintaa ja on konsernin johtoryhmän jäsen. Abbe esitteli meille konkreettisesti, energisesti ja havainnollisesti omaa HR-työtään, jonka tehtävänä on tuottaa lisäarvoa liiketoiminnalle ja tukea yritystä onnistumaan strategisissa tavoitteissaan.

Kuulimme, mitkä ovat ”hot topics” Ahold Delhaizen HR-työssä ja millaisia kompetensseja heidän HR-ammattilaisiltaan odotetaan. Abbe kertoi, että HR-työn missio on saada Ahold Delhaizen henkilöstö rakastamaan omaa työtään. Näin syntyy tulosta ja hyvää asiakastyötä. Ahold Delhaizen asiakkaat ovat keskiössä myös HR-työssä. Henkilöstöä johdetaan businesslähtöisesti, ja vahvalla ja arvostavalla arvopohjalla.

VIA Groupin perustaja ja toimitusjohtaja Tero J. Kauppinen kertoi omassa esityksessään, miten meneillään oleva älykäs vallankumous vaikuttaa johtamisen ajatteluun ja toimintaan. Lisäksi saimme kuulla juuri valmistuneen HR-tutkimuksen keskeisiä löydöksiä. Koska tulokset olivat niin mielenkiintoisia, päätimme laajentaa ja jatkaa HR-tutkimustamme, ja Tero lupasi palata aiheeseen artikkelin ja tuloskoosteen kanssa.

Arvoimme HR-kyselyyn jo vastanneiden kesken valmennuspalkinnon, ja sen voitti henkilöstöpäällikkö Mia Penttinen Ovenia Groupista.

Osallistujat antoivat hienoa palautetta HR Summitin puhujille, ja kokonaisuutena tilaisuus sai arvosanan 4.6 (asteikolla 1-5). Jatkamme laadukasta perinnettä suosittujen ja tasokkaiden HR Summittien järjestämisessä, ja seuraava HR Summit pidetään tammikuussa 2018.

Kiitän lämpimästi kaikkia osallistuneita, puhujia sekä yhteistyökumppaniamme Scandic Parkia erinomaisesta yhteistyöstä.

HR Summitin projektijohtaja Piia Heikkilä