Gaselliyrityksistä gasellijohtamiseen

Ruotsalaiset ovat määritelleet gaselliyritykseksi yrityksen, joka kasvaa kolmena vuonna peräkkäin 50 prosenttia.

Suomalaisista yrityksistä gaselliyrityksiä on noin 0,3 prosenttia. Ruotsissa vastaava luku on noin yksi prosentti. Meillä on siis muutama kymmenen sellaista yritystä, jotka voi luokittaa gaselliyritykseksi.

Gaselli menestyy vahvempia petoja vastaan nopeudella ja ketteryydellä. Ne ovat ominaisuuksia, joita jokainen yritys tarvitsee menestyäkseen suuria ja yllättäviä muutoksia täynnä olevassa toimintaympäristössä.

Muutos ei synny ilman siihen sitoutunutta ja osaavaa johtamista. Gasellijohtamista tarvitsevat muutkin kuin gaselliyritykset.

Gasellijohtaminen valittiin nimeksi uudelle perin pohjin tutkitulle johtamismallille, jossa 300 johtamisen globaalin huippututkijan ajatukset yhdistettiin 12 000 vuoteen parasta suomalaista johtamiskokemusta. Gasellijohtaminen syntyi Suomen kaikkien aikojen laajimman johtamistutkimuksen seurauksena.

Tuloksena saatiin koskettava, näkemyksiä avaava ja inspiroiva johtamisen päivitysohjelma. Osallistuja saa ammattimaiseen diagnoosiin perustuvan kuvan vaateista, jotka hänen johtamiseensa kohdistuvat. Sen jälkeen hän päivittää johtamisen välineensä ja tekee markkinoiden kattavimpaan johtamismalliin pohjautuvan oman johtamisensa kehityssuunnitelman.

Gasellijohtaminen antaa ammattimaisen kielen ja ajattelumallin, joka pystyy nostamaan johtamisen uudelle tasolle. Organisaatiossa, jossa esimiestoiminta on päivitetty Gasellijohtamisen avulla, luodaan johtamisesta ylivoimaa luova kilpailukeino.

Strategian saaminen toimintaan edellyttää Gasellijohtajan taitoja. Ihmisten ja liiketoiminnan liittäminen yhteen niin käsitteellisellä strategisella kuin toiminallisella operatiivisella tasolla vaatii kokonaisuuden ymmärrystä ja hallintaa, jota varten Gasellijohtaminen työkaluineen on tehty.

Loppuvuoden aikana lanseerattava Gasellijohtaminen on todellinen tehopaketti. Ensimmäinen jakso on vain kahden päivän investointi. Halukkaat voivat syventää kokemustaan kahden päivän jatkolla. Gaselliseminaarit alkavat julkisina helmikuun alussa 2012.

Gasellia ei mielletä vahvemmaksi kuin leijona on. Ja varmasti se häviäisikin, jos se panisi voiman voimaa vastaan. Mutta rakentamalla omille vahvuuksilleen nopeudelle ja ketteryydelle, gaselli menestyy kilpailussa vahvemman leijonan kanssa yhdeksässä tapauksessa kymmenestä.

Jokaisella yrityksellä on vahvempia kilpailijoita. Kehittämällä johtajistaan ja esimiehistään G-liidereitä, jotka hallitsevat Gasellijohtamisen, yritys samalla rakentaa johtamiskulttuuriinsa ja sitä kautta organisaatioonsa nopeuden ja ketteryyden.

Meillä on vähän gaselliyrityksiä, suhteellisesti vain kolmannes siitä kuin mitä ruotsalaisilla on. Mutta vielä vähemmän meillä on Gasellijohtamisen omaksuneita yrityksiä. Varhaiset omaksujat pystyvät saamaan ainutlaatuisen kilpailukeinon Gasellijohtamisen avulla.