ME OLEMME VIA GROUP


TERO
KARJALAINEN

vanhempi konsultti
tero.karjalainen@viagroup.fi
+358 (0)40 353 9849

Tero Karjalainen on Energia-alan käytännönläheinen laaja-alainen osaaja, jolla on yhteensä 40 vuoden kokemus erilaisissa johtamistehtävissä ABB:llä ja Wärtsilässä, niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hänellä on kattava osaaminen kansainvälisestä liiketoiminnasta, organisaatioista, tuotteista, palveluista, prosesseista, toimintatavoista, kulttuureista sekä kehityshankkeista.

Erilaiset strategiset kilpailukykyä parantavat kehitysprojektit ovat olleet oleellinen osa toimintaa, parantaen asiakkaiden kokemuksia ja yksiköiden kasvua ja tuloskuntoa.

ABB:llä suunnittelupäällikön tehtävänä oli johtaa ryhmää, joka suunnitteli ja toimitti paperi- ja kartonkiteollisuuden sähkönjakeluprojekteja silloiseen Neuvostoliittoon. Sen jälkeen hänellä oli johdettavanaan tulosyksikkö, joka keskittyi kotimaan laitevalmistajien sähkönjakelun ja ohjauksien tarpeisiin.

Saudi-Arabiassa viiden vuoden aikana kertyi kokemusta sähkönjakelujärjestelmien myynnin- ja tulosyksikön johdossa.

Hän oli jäsen ABB:n globaalissa Sähkökojeistot Management tiimissä. Saudi-Arabiasta palattuaan tehtävänä oli johtaa Sähkönjakelutuotteiden markkinointia ja myyntiä kotimaan Prosessi- ja Meriteollisuuden asiakkaille, sekä kehittää kaupallista yhteistyötä ja toimituksia Venäjälle, Ukrainaan, Kazakstaniin ja Baltian maihin.

Vuodesta 2007 hänellä oli Wärtsilässä johdettavana huoltotoiminnan projektiosasto, joka suunnitteli ja toteutti projekteja globaaleille Meri- ja Voimalaitosasiakkaille. Missiona oli parantaa installaatioiden elinkaarenaikaista tehokkuutta ja vastaamaan yhä tiukentuvaa ympäristölainsäädäntöä. Hän oli myös jäsen Wärtsilän huollon globaalissa Project Delivery Management tiimissä.

Tero Karjalainen on valmistunut Vaasan Teknillisestä Oppilaitoksesta, Sähkövoimatekniikan osastolta. Hän on käynyt useita sisäisiä johtamisen ja valmennuksen koulutus- ja kehitysohjelmia ABB:llä ja Wärtsilässä.

Lisäksi hän on suorittanut Markkinoinnin johtamisen tutkinnon (MJD), Rastor-instituutti (aikaisempi Markkinointi-instituutti), VIA Senior Leadership in Action, SLA:n sekä Exponential Value Creation & Leadership -ohjelman osana Value Coach -sertifikointia.

Hän on jäsen European Mentoring & Coaching Counsilissa (EMCC).

Harrastukset: Mieskuorolaulu, golf, luonto ja mökkeily.

OTA MINUUN YHTEYTTÄ

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]