ME OLEMME VIA GROUP


NINA TORKKEL

vanhempi konsultti
nina.torkkel@viagroup.fi
+358 (0)40 733 9905

Nina on rahoitusalan ammattilainen, joka on toiminut investointipankki- , pankki- ja rahoitusalalla erilaisissa asiantuntija- ja johtotehtävistä. Viimeisen 10 vuoden aikana Nina on konsultoinut yrittäjiä ja toimitusjohtajia mm. yrityksien talousluvuista ja sen myötä yrityksen arvon kasvattamisesta.

Nina on aiemmin tehnyt tuloksellisen työuran mm. ruotsalaisen Amfa Bankin suomalaisen tytäryhtiön (Amfa Finans) toimitusjohtajana. Amfa myytiin sittemmin isommalle toimijalle. Amfalla Nina kuului pankin Pohjoismaiseen johtoryhmään ja hän vastasi myös pankin muista ulkomaisista tytäryhtiöistä. Evli Pankissa ja Investointipankki Carnegiella kertyi laajaa kokemusta mm. asiakasprofiloinnista, markkinoinnista, myynnistä sekä asiantuntijaorganisaation johtamisesta.

Rahoitusalalla tuotteiden ja palveluiden automatisointi/digitalisointi on ollut ”arkipäivää” jo parikymmentä vuotta, joten se kuuluu nk. perustyönkuvaan. Ninalla on kattava osaaminen kansainvälisestä yhteistyöstä ja kehityshankkeista, eritoten Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Useita eri toimialoja asiakastasolla palvelleena ja konsultoineena, Nina on saanut hyvän pohjan myös hallitustyöskentelyyn. Nina on suorittanut hallitustoimintaan valmentavat HHJ ja European Women on Boards –koulutukset ja toimii nyt mm. Fintech Finlandin hallituksessa.

Nina on valmistunut Helsingin Teknillisen Korkeakoulun MBA ohjelmasta, ml. vaihto-oppilasaika Université Libre de Bruxellesissa (siellä pääaineina M&A ja kansainvälinen strategia). Yrityskaupan teoriaopintojen lisäksi Nina on ollut mukana käytännössäkin useassa yritysjärjestelyssä arvonmäärityksestä itse integraatioon.

Nina toimii yritysmentorina sekä Suomessa että European Women on Boards ohjelmassa. Vuonna 2020 Nina palkittiin Vuoden Yrityskummina PK-yritysten mentoroinnista korona-aikana (Suomen Yrityskummeilla on n 1200 kummia).

Harrastukset: sukeltaminen, tanssi, urheiluautot.

Miksi jättää huomiseen, jos voi tehdä tänään.

OTA MINUUN YHTEYTTÄ

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]